تاریخ انتشار : چهارشنبه 28 تیر 1402 - 15:54
کد خبر : 11312

نقش ویژه بانکداری قرض‌الحسنه در تحقق رونق تولید

نقش ویژه بانکداری قرض‌الحسنه در تحقق رونق تولید

مدیر شعب بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در سمنان گفت: بانکداری قرض‌الحسنه امروزه به یکی از بازوان اصلی نظام تولید تبدیل شده‌ است. به گزارش آرمان اقتصادی از روابط عمومی و امور مشتریان بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، «شهریار سکوتی» مدیر شعب بانک در استان سمنان با شرکت در برنامه گفت‌وگوی ویژه رادیو گفت‌وگو با موضوع «جایگاه

مدیر شعب بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در سمنان گفت: بانکداری قرض‌الحسنه امروزه به یکی از بازوان اصلی نظام تولید تبدیل شده‌ است.
به گزارش آرمان اقتصادی از روابط عمومی و امور مشتریان بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، «شهریار سکوتی» مدیر شعب بانک در استان سمنان با شرکت در برنامه گفت‌وگوی ویژه رادیو گفت‌وگو با موضوع «جایگاه بانکداری قرض‌الحسنه در جامعه و نقش آن در رونق تولید» گفت: بانکداری قرض‌الحسنه امروزه به یکی از بازوان اصلی نظام تولید تبدیل شده‌ است.
سکوتی گفت: وام‌های قرض‌الحسنه بسیاری از مشکلات اصلی صاحبان سرمایه، کارفرمایان و حتی کارگران را در کمترین زمان ممکن رفع می‌کند؛ اما عموم مردم از نقش حیاتی و تأثیرگذار بانک‌های قرض‌الحسنه که بالاترین قرابت را با ارکان دینی ما دارند، اطلاع ندارند.
وی ادامه داد: بیشترین ارزش و جایگاه بانک‌های قرض‌الحسنه، به بی‌بهره بودن یا پایین‌ترین سطح کارمزد دریافتی است. این بانک‌ها با عدم دریافت بهره، معنای واقعی قرض‌الحسنه را حفظ کرده‌اند که همین مهم نیز زمینه اشتیاق عموم مردم برای دریافت وام از این بانک‌ها را ایجاد کرده است.
این کارشناس حوزه پولی و بانکی در ادامه افزود: باید توجه داشته باشیم که اسلام با ربا و وام‌های ربوی به‌طور قطع مخالف است. سود، حاصل تفاضل درآمد هزینه‌هاست و کسی که پولی را به دیگری می‌دهد از وی طلب بهره پولی را می‌کند که با آن کاری انجام شده و هیچ توجهی به روند سود و زیان فرد در حوزه کاری نمی‌کند.
وی اظهار داشت: اسلام با این روش مخالف است و می‌گوید نباید از قرض، مبلغی به‌عنوان سود دریافت شود؛ بلکه باید شرایط افراد را در بازپرداخت وام نیز در نظر گرفت و این دقیقاً همان نقطه تفاوت و مرز میان بانکداری اسلامی و بانکداری غیراسلامی (ربوی) است.
سکوتی ضمن بیان این مهم که وام‌های قرض‌الحسنه برای ادامه حیات بنگاه‌های تولیدی بسیار ضروری محسوب می‌شوند، گفت: وام‌های قرض‌الحسنه برای عرصه تولیدات اقتصادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. تولیدکنندگان وام را دریافت می‌کنند تا تجهیزات خود را گسترش دهند.
وی در همین رابطه افزود: به‌طور مثال زمانی که فردی دستگاهی را با قیمت مشخصی خریداری می‌کند؛ این دستگاه با افزایش قیمت در دوران تورم همراه می‌شود و این در حالی است که تغییری در مبلغ بازپرداختی وی ایجاد نمی‌شود و وام‌گیرنده متحمل ضرر و زیان نمی‌گردد. این مهم‌ترین مزیت وام‌های قرض‌الحسنه به محسوب می‌شود.
سکوتی در ادامه با تأکید بر مراقبت‌های جاری در راستای جلوگیری از تحریف روند کاری بانک‌های قرض‌الحسنه ادامه داد: بانک مرکزی برای جلوگیری از تحریف روند کاری بانک‌های قرض‌الحسنه تدابیر و قوانین ویژه‌ای برای این قبیل بانک‌ها در نظر گرفته‌اند و اغلب مدیران بانک‌های قرض‌الحسنه و همچنین اعضای هیئت‌مدیره از میان افراد نخبه دانشگاهی انتخاب می‌شوند تا کوچک‌ترین خللی در روند بانکداری بدون ربا ایجاد نشود.
مدیر شعب بانک قرض‌الحسنه مهر ایران خاطرنشان ساخت: دولت سیزدهم حمایت‌های گسترده و مطلوبی از بانک‌های قرض‌الحسنه داشته که این امر موجب گسترش روند پرداخت وام بدون ربا در سراسر کشور می‌شود که بی‌شک آثار بهینه و گسترده‌ای نیز بر روند تولید داخلی و توسعه اقتصادی می‌گذارد.

دریافت شماره شبا بولتن اخبار بانک کامل ترین اخبار بیمه کامل ترین اخبار بیمه اخبار وام و تسهیلات

پیشنهادی