مدیر بانک صنعت و معدن استان هرمزگان: اخلاق حرفهای و مشتریمداری در کنار توسعه خدمات بانکداری زمینه ساز جذب منابع است
با توجه به قرار گرفتن استان هرمزگان در کنار دریای عمان و خلیج فارس، صنایع مهمی همچون کنسرو ماهی، پودرماهی، قایق سازی، کشتی سازی و صنایع نفتی در این استان فعالیت دارند. همچنین استان هرمزگان از نظر منابع معدنی در وضعیت نسبتاً مناسبی قرار دارد و علاوه بر نفت و گاز، معادن کرومیت و خاک
با توجه به قرار گرفتن استان هرمزگان در کنار دریای عمان و خلیج فارس، صنایع مهمی همچون کنسرو ماهی، پودرماهی، قایق سازی، کشتی سازی و صنایع نفتی در این استان فعالیت دارند. همچنین استان هرمزگان از نظر منابع معدنی در وضعیت نسبتاً مناسبی قرار دارد و علاوه بر نفت و گاز، معادن کرومیت و خاک سرخ آن مشهور است و ظرفیت های بسیاری برای توسعه صنایع مرتبط با صنایع یاد شده در این استان وجود دارد؛ در همین راستا روابط عمومی بانک صنعت و معدن با مهرداد بهره مند مدیر بانک صنعت و معدن استان هرمزگان و رییس شعبه بندر عباس این بانک در خصوص اهم برنامه ها و اقدامات انجام شده و برنامه های تدوین شده برای حمایت و توسعه صنایع استان به گفتگو نشسته است که در ادامه می آید:
۱-در راستای تحقق شعار سال”تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین” چه برنامه هایی دارید؟
همانند سالهای گذشته و به موازات سیاست ها و برنامه های کلان مدیریت ارشد بانک، طی سال جاری حمایت حداکثری از تولید، پشتیبانی از تولید کنندگان و کارآفرینان و رفع موانع و مشکلات اداری و تامین مالی طرح های اولویت دار با تمرکز بیشتر بر طرح هایی نیمه تمام، راکد، توسعه ای و تامین سرمایه درگردش طرح های فعال استان مانند صنایع فولادی و پتروشیمی، آب شیرین کن ها و … می باشد. تعیین تکلیف مطالبات واحد های تولیدی با استفاده از ظرفیت های قانونی در دست پیگیری و اقدام بوده و همکاری و تعامل حداکثری با ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان و سایر سازمان ها و همچنین تعامل حداکثری با اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان و پارک علم و فناوری هرمزگان در خصوص شناسایی طرح های دانش بنیان در دستور کار این شعبه می باشد.
۲-مهمترین سیاست ها و استراتژیهای شعبه در سال ۱۴۰۱ چیست؟
مهمترین سیاست ها و استراتژی های شعبه در سال ۱۴۰۱ شامل جذب منابع، پرداخت تسهیلات به واحدهای فعال و خوش حساب شعبه، وصول مطالبات، کاهش مطالبات غیرجاری، افزایش درآمدهای کارمزدی، رعایت اصول مشتری مداری و کاهش ریسک اعتباری می باشد. همچنین تعامل و هماهنگی سازنده با مدیران و مسؤلان سازمان های استان به جهت هم افزایی در حمایت، پشتیبانی و رفع موانع بخش تولید، شناسایی و حفظ و افزایش مشتریان وفادار، تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی با اولویت واحدهای دانش بنیان و صادرات محور ، تامین منابع جهت تکمیل طرحهای نیمه تمام صنعتی و معدنی و همچنین واحدهای نیمه فعال، احیاء واحدهای راکد، تلاش حداکثری برای فروش و واگذاری اموال مازاد تملیکی، بهره مندی مشتریان از خدمات بانکداری دیجیتال و توانمند سازی نیروی انسانی از اهم سیاست های مدیریت استانی هرمزگان است.
۳-طی یکسال گذشته به چند طرح صنعتی تسهیلات پرداخت کرده اید؟ نوع صنعت، میزان تولید به همراه نوع محصول، میزان اشتغال و نوع تسهیلات پرداختی را اعلام فرمایید.
طی سال ۱۴۰۰ به ۲ طرح تسهیلات سرمایه گذاری ثابت (واحد تولید کنسانتره آهن، آب شیرین کن و تعداد ۵ طرح تسهیلات سرمایه در گردش (واحد تولید کنسانتره آهن، گندله سازی، انواع قیر، تیر برق پایه گرد، بسته بندی خرما) تسهیلات پرداخت شده همچنین چندین فقره تسهیلات ازدواج پرداخت گردیده است.
۴-از طرح های یاد شده، چند طرح صنعتی و معدنی در استان به بهره برداری رسیده؟ چه تعداد از این طرح ها دانش بنیان بوده اند؟
تعداد ۵ طرح که توسط بانک طی سالهای گذشته تامین مالی شده بودند در سال ۱۴۰۰ به بهره برداری رسیده و موجب اشتغال ۱۱۸۵ نفر گردیده است.
۵-چه تعداد واحد صنعتی با تسهیلات بانک در استان راه اندازی شده است، چه مقدار پیشرفت داشته است و با بهره برداری از آنها چه تعداد شغل ایجاد خواهد شد؟ از طرح های در حال بهره برداری، کدام طرح ها دانش بنیان می باشند؟
تعداد ۵ طرح در سال ۱۴۰۰ راه اندازی و به بهره برداری رسیده اند که موجب اشتغال ۱۱۸۵ نفر گردیده است .
درحال حاضر تعداد یک طرح (نیروگاه خورشیدی) در دست اجرا می باشد که دارای پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد می باشد که طی ماه آتی به بهره برداری خواهد رسید. یک طرح نیز با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد (لوله های دقیق بدون درز) در دست بررسی بوده که درصورت تصویب در ارکان اعتباری موجبات اشتغال ۷۰ نفر را فراهم خواهد کرد.
۶-در خصوص احیاء واحدهای تولیدی غیر فعال چه اقداماتی انجام داده اید؟
در خصوص احیاء واحدهای تولیدی غیرفعال، تمامی مصوبات کمیته وصول مطالبات و ستاد تسهیل، اجرایی شده و اکثر طرح های غیر فعال به حالت فعال و نیمه فعال درآمده اند در خصوص طرح های واگذار شده به سرمایه گذار جدید نیز در صورتی که سرمایه گذار برنامه علمی موثری جهت تولید و احیای واحد داشته باشد و از بازار محصول خوبی برخوردار باشد بانک در زمینه تامین منابع مالی مورد نیاز طرح مساعدت لازم را به عمل خواهد آورد.